Starby SPA, Hotell, Konferens & Restaurang

Ödeshögsvägen 2, 592 40 Vadstena

Välkomna på en inspirerande workshop och inspirationsdag i Vadstena!

I Vadstena bedriver vi sedan några år tillbaka ett projekt finansierat med Leaderstöd och Vadstena kommun. Projektet bygger på lokala aktiviteter som vänder sig till företag och föreningar som vill utveckla sin turismverksamhet och stärka sin marknadsföring genom samarbete. Den gemensamma nämnaren för samarbetet är hållbarhet. Med utgång i Agenda 2030 arbetar vi tillsammans för att minska de negativa miljömässiga, ekonomiska och sociokulturella aspekterna av turismutvecklingen och bidra till en bättre plats att bo, verka och besöka.
 
En stor del av projektet fokuserar på erfarenhetsbyte genom studiebesök, utbildning och föreläsningar med inriktning på hållbarhet samt samverkan kring marknadsföringsinsatser och datainsamling. Deltar gör den lokala besöksnäringen, men också den kreativa- och gröna näringen, som genom kompetensutveckling, produktutveckling och marknadsföring får möjlighet till nya samarbeten, konkurrenskraftigare verksamhet, fler och nya kunder och därmed tillväxt. Indirekt har det även en positiv påverkan på hela samhället som med en hållbar turismutveckling ur alla aspekter får en bättre bostadsmiljö, fler lokala arbetstillfällen och en attraktivare plats att verka på.

Vi är glada att vi genom Region Östergötland även har möjlighet att välkomna aktörer och producenter i våra grannkommuner Motala, Mjölby och Ödeshög.

Målet för dagen är nya insikter och samverkan inom och mellan olika näringsidkare, tillsammans bidrar vi till en hållbar utveckling.

Anmälan stänger 9 januari kl 12:00

Preliminärt program 16 januari 2023

Preliminärt ser programmet ut som följer. Man väljer själv hur mycket man är med på och anger detta i anmälan.
 

Start
 • 11:30  - Lunch

  Vi börjar dagen med gemensam lunch där vi får avnjuta en måltid med lokala råvaror lagat av Starbys erkänt duktiga kockar.

  Ett utmärkt tillfälla att börja näverka med dina bordsgrannar.

 • 12:30 - Östra Vättern ur en besökares perspektiv

  Kim Ross är Strateg hållbar destinations-utveckling på Region Östergötland och har skrivit en rapport om hur man som besökare upplever vår destination; Östra Vättern. 

  Kim leder oss i en workshop med syftet att ge en djupare förståelse för gästupplevelsen, ökad kunskap om besökarna, styrkorna, svagheterna och möjligheterna för turismutveckling.

 • 14:30 - Fikapaus

  Hållbart, historiskt och spännande!

  Passa på att tala med  Leader Folkungaland, Region Östergötland eller någon av de andra företagen som finns här för er under dagen.

Fortsättning
 • 15:00  - Inspirationsföreläsning med Maten i fokus

  Pilgrimsmat, matkulturhistoria, One Planet Plate och hur vi kan minska matsvinnet. 

  Emanuel Eriksson & Eva Hagström från pilgrimscentrum och Andreas Landén som driver Restaurang Jord och Svinneriet i Linköping inspirerar oss till nya sätt att arbeta med maten i fokus.
   

 • 17:00 pm - Avslut

  Officiella programmet slut

Du får även möjlighet att träffa oss
 • Region Östergötland
 • Leader Folkungaland

Starby Hotell

Hitta hit

 • Adress
  Ödeshögsvägen 2, 592 40 Vadstena
 • Telefon till Starby Hotel
  +46 143 751 00
 • För frågor gällande eventet vänligen mejla:
  sofie.jorsell@vadstena.se

Resvägar