Håll koll på kommande aktiviteter!

Vi är inne i en intensiv period, där du som företagare har möjlighet att träffa kollegor, knyta kontakter och lära dig nytt. Detta i många sammanhang. Du hittar flera spännande tips i detta nyhetsbrev.
Ha en fortsatt bra vecka!

Nu räknar vi ner inför Earth Week

Earth Week närmar sig. Den 18 - 23 mars står hållbarhet och miljö i fokus, på flera sätt. Bland annat arrangeras några aktiviteter av Vadstena kommun och Svenska kyrkan. Det kan också vara ett bra tillfälle för er att fundera över vad ni skulle kunna göra för miljön i er verksamhet.
Kolla gärna in den nya hemsidan för Earth Week i Vadstena. 

Nu ska platsvarumärket ses över

Under 2024 ska Vadstenas platsvarumärke aktualitetprövas meddelar kommunens kommunikationsavdelning.
Varumärkesplattformen togs fram i bred samverkan under 2017 och har sedan dess använts främst inom turismkommunikation.
"I år kommer vi att göra en förnyad nulägesanalys och trendspaning för att säkerställa att plattformen fortfarande är relevant. Vi behöver också förhålla oss till nya översiktsplanens vision i vår framtida marknadsföring", konstaterar kommunikationschef Jessica Hallros.
I samband med att kommunens bolag lades ner övertogs ägandet av platsvarumärket av kommunen och riktlinjerna för användning har setts över. I första hand är platsvarumärket nu avsett att användas i samverkan mellan kommunen och lokala aktörer eller i kommunens egna marknadsföring av platsen. All annan användning kräver tillstånd av kommunikationsavdelningen.


Läs om platsvarumärket
APRIL
11

Spännande frukostmöte på gång

Välkommen på frukostmöte i Vadstena. Vi presenterar aktuella projekt och höstens Industridag Östergötland. Det blir också annan information, från bland annat AF och ALMI.
Anmälan senast den 31 mars.

Säkra din plats - boka monter!

17-18 maj är datum för årets upplaga av Vadstenamässan, ett ypperligt tillfälle att visa upp sin verksamhet! Säkra din plats redan nu. Klicka nedanför och boka monter!

Nätverksträff och bussresa för aktörer runt Vättern

Missa inte möjligheten till att stärka samarbetet runt Vättern och lära dig mer om vårt fantastiska område. Under två dagar ordnas en bussresa runt Vättern,  som avslutas med en fysisk nätverksträff i Jönköping. Du kan välja att vara med på hela träffen eller delar av den.

Lär dig mer om breddad rekrytering

Har du svårt att hitta personal via de vanliga rekryteringsvägarna? Då kan breddad rekrytering vara något för dig! Arbetsförmedlingen i Östergötland informerar om hur du kan rekrytera bredare och få den kompetens ditt företag behöver.

Nätverk för kvinnliga företagare

Intresserad? Kom på träff den 21 mars

Nyföretagarcentrums nya nätverk Kvinna & Eget är ett nätverk för kvinnor som startat eget under de senaste åren. Satsningen har möjliggjorts genom finansiering från Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa och av Vadstena sparbank.
Endast cirka en tredjedel av Sveriges företag drivs av kvinnor. För Sveriges ekonomiska tillväxt, sysselsättning och utveckling av samhälle är kvinnors företagande en mycket viktig fråga. Den påverkar och stärker Sveriges konkurrenskraft då vi med fler företagande kvinnor får en variation av både företag och företagare i olika branscher. En första träff är planerad till den 21 mars klockan 18:00.
Varmt välkommen att höra av dig till oss om du vill vara med:
vastraostergotland@nyforetagarcentrum.se

Påminnelse: Lantbruksdagen

Om du inte gjort det redan, så finns fortfarande chans att anmäla sig till en fullspäckad dag med inspiration för teknik- och affärsutveckling i lantbruksföretaget. Plats: Vreta Kluster.

> Kommunen och företagen: Sommarens serveringstillstånd

Ska du eller ditt företag ha något event eller arrangemang i sommar? Om ni då planerar att sälja och servera alkohol eller sälja tobak, så behövs ett serveringstillstånd.
Serveringstillstånd för att få sälja och servera alkohol krävs för både slutna sällskap och till allmänheten, och försäljningstillstånd för att få sälja tobak.

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved