Välkommen till vårt första nyhetsbrev!

Det här är ett nyhetsbrev för dig som vill hänga med i vad som händer i Vadstena kommun. Några gånger per år kommer vi att ge er nyheter, information och tips, både för dig funderar på att flytta hit, besöka eller redan bor i vår kommun. Välkommen! 

Högstadieelever erbjuds skolfrukost

Med start efter påsklovet kommer högstadieelever i Vadstena kommun att erbjudas gratis frukost. ”Vi hoppas att det ska ge en effekt på elevernas lärande och mående”, säger bildningschef Johan Wernström.

Chans tycka till om ny översiktsplan

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Vadstena kommun.Översiktsplanen är ett måldokument och vägvisare mot en hållbar framtid och anger inriktningen för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön.
Nu pågår samråd och du kan läsa det framtagna förslaget och komma med synpunkter via länken nedan. 

Snart invigs den efterlängtade lekplatsen

Under vintern och våren har bygget av den nya lekplatsen i Övre Hamnparken pågått och är nu inne i slutspurten. Barnens eget slott kommer att invigas någon gång i början av maj. Håll utkik på www.vadstena.se och på kommunens Facebooksida för info framöver.

En ny stadsdel växer fram i Vadstena

Vid norra infarten växer en ny stadsdel fram. Den har fått namnet Karlsfrid och sedan en tid tillbaka är det klart med de två första markanvisningsavtalen för området. 

Kolla in årets första nummer av Hemma i Vadstena

Hemma i Vadstena är en tidning som ges ut tre gånger per år. Här beskrivs mycket av det som händer i Vadstena, ur ett kommunalt perspektiv.
Klicka här nedanför för att läsa Hemma i digital form.  

Håll koll på kommande evenemang

I Vadstena händer något året runt.

Du tar del av vad som händer via Vadstenaguidens hemsida och evenemangskalender!

Konst i mellanrummet - tema för 2024

Under 2024 uppmärksammar vi offentlig konst eller konst i mellanrummet. Offentlig konst benämns den konst som finns tillgänglig på offentliga platser eller i offentliga byggnader exempelvis torg, parker, skolor, vårdcentraler eller äldreboenden. Konst som är tillgänglig för allmänheten kan vara bildkonst men också ljus- eller ljudkonst eller performances av olika slag.

Webbplats för dig som vill veta mer

Har du eller ni tankar på att besöka Vadstena, eller kanske flytta hit eller etablera en verksamhet? Då finns mycket matnyttig infomation på vår webbplats info.vadstena.se.

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2024 Vadstena kommun, All rights reserved