Nu är mars här - och senaste nytt från det lokala näringslivet

Våren låter vänta på sig, men den här veckan har vi i alla fall fått lite försmak, i form av klarblå himmel och solsken. Här kommer ett färskt nyhetsbrev från kommunens turism- och näringslivsavdelning.

Vadstena medverkar på Seniormässan

Vadstena Infocenter reser tillsammans med lokala besöksnäringsföretag till Seniormässan i Göteborg den 14 - 16 mars för att få fler att upptäcka vår vackra bygd året runt.
Mässan är ett ypperligt tillfälle att attrahera aktiva seniorer och ”den nya medelåldern” 57-70 år som är en attraktiv målgrupp som är köpstark, uppskattar utbudet i Sverige och som gärna betalar för kvalitet.
Visit Swedens målgruppsundersökning visar att nästan en miljon svenskar i åldern 57–70 år vill resa och upptäcka Sverige även under lågsäsong.
 
Anmälan att resa med är stängd men det finns fortfarande möjlighet för besöksnäringsaktörer att synas i montern genom att ta fram ett mässerbjudande och/eller bidra med priser i monter-tävlingen med dagliga vinstdragningar. Kontakta Sofie Jorsell under veckan för att höra mer: sofie.jorsell@vadstena.se
(Foto ovan: Magnus Adolfsson)

Spännande konsthändelse i maj

Under året står arkitekturen i fokus i Vadstena. Och ett av många evenemang är "Vadstena på duk", där konstnärer och kreatörer kommer att arbeta live runt om i staden. Vill du vara med, klicka vidare och läs mer om evenemanget.

Kurs för dig som vill starta eget

I mars drar en ny omgång av den kostnadsfria kursen "Steget till eget" igång. Den arrangeras av Nyföretagarcentrum i Västra Östergötland och består av sex träffar med olika teman under våren.Träffarna hålls på InfoCenter.

Nytt skyltsystem på återvinningen

Under våren kommer återvinningscentralerna i Tuddarp, Borensberg och Vadstena skyltas om enligt ett nytt nordiskt skyltsystem. Skyltsystemet gör det enklare för dig att sortera rätt. Först ut är Vadstena, där skyltarna nu är på plats.

Glöm inte att boka monter till Vadstenamässan

Den 12-13 maj är det dags för Vadstenamässan. Glöm inte att boka monter!

Möjlighet få hjälp med utveckling

Vill ni skapa nya värden i företaget genom att använda digital teknik? Vill ni göra en satsning som ökar er konkurrenskraft och skapar förnyelse i företaget?
 
Då är Utvecklingscheckarna något för dig. De är framtagna för att stödja kostnader för förändring av företagets verksamhet, processer eller organisation.
Följande checkar finns att söka:
Utvecklingscheckar för Digitalisering
Utvecklingscheckar för Grön Omställning
Utvecklingscheckar Internationalisering
 
Sökbart för alla företag i alla branscher med 2-49 anställda och 3-113 MSEK i omsättning. Checkarna är sökbara fram till den 17 mars.

Lediga lokaler i kommunen

Wilzéns fastigheter har förnärvarande följande lokaler för uthyrning: 
Pilgrimsvägen 2:
Ca 900 kvm lager/verkstad/kontor fördelat på ca 300 kvm kontor/omklädning, ca 600 kvm lager/verkstad med port samt entresol. Stora utomhusytor på inhägnat område samt ytterligare ca 100 kvm kallförråd.
 
Pilgrimsvägen 6:
Kontorsytor för det lilla eller medelstora företaget.
 
Mer information om våra lediga lokaler finns på wilzens.se, eller genom att ta direkt kontakt med Anna Carnmalm Wiss på telefon: 073-203 20 30

*****
Teknova har lediga kontorsrum för uthyrning på Snickarvägen 8.
De har både enstaka rum samt en del med några få rum som lämpar sig för det lilla företaget.
Möjligheter finns till nyttjande av gym och squashbana samt trevlig social samvaro med Teknovas personal och ett företag till.
Kommer också inom kort ha ett lagertält ledigt för uthyrning.
För mer information kontakta Annica Johansson: annica.johansson@teknova.se
 
Har du också lediga lokaler som du vill att vi skriver om i detta nyhetsbrev? Mejla: kommunikation@vadstena.se  

MARS
29

Infopoint Vårmöte. 8:00-9:30 – träff för våra auktoriserade Infopoints

MARS
30

Näringslivsforum för större lokala företag. Mer info senare.

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved