Stabilt företagsklimat i Vadstena

Både plus och minus i årets enkät

 
Idag presenterade Svenskt Näringsliv årets kommunranking. De senaste fem åren är Vadstena den kommun i Östergötland som förbättrat sitt företagsklimat mest.  När det gäller årets enkät så syns en del mindre förändringar, både positiva och negativa, vilket i förhållande till andra kommuner resulterade i en 74:e plats i rankingen.
– Vi har en stabil grund att jobba utifrån, sedan finns det alltid saker att förbättra, säger Jessica Hallros, VD på Vadstena Turism & Näringsliv.
 
De största klättringarna gör Vadstena när det gäller upphandling och konkurrens från kommunen, med klart mer positiva siffror än föregående år. Samtidigt får tjänstemäns attityder till företagande sämre omdömen.
– Det här är en attitydmätning där vi får veta vad ca 100 företagare i kommunen tycker, men inte varför, konstaterar Jessica Hallros.
– Kommunen har därför anslutit sig till Insikt och börjat mäta NKI (nöjd kund index), för att få input hur företagare och kommuninvånare tycker att varje enskilt ärende hanterats. Det ger oss något mer konkret att jobba med, berättar Jessica Hallros.

Möte 18 oktober: Centrumsamverkan

Centrums näringsidkare, fastighetsägare och Vadstena kommun hälsas välkomna till möte för att fortsätta diskussionen om stärkt stadskärneutveckling och samarbeten. Mycket har hänt sedan vi träffades sist och planerade för fortsatt samverkan.
Stadskärneutveckling - Vadstena
Hur har året varit? Vad händer härnäst? 
Varmt välkommen kl.18.30! Anmälan till anmalan@vadstena.se.

Rondellbygge pågår

Det byggs en cirkulationsplats på genomfarten, vid brandstationen. Läs om arbetet och när det ska vara klart. 

LÄS MER

Ny serviceplan för kommunen

Den nu antagna sericeplanen är nödvändig om företag ska kunna få stöd för kommersiell service beviljat.

LÄS MER

Almi - stöd för växande företag

Den 20 oktober bjuder Regional exportsamverkan i Östergötland in till en eftermiddag med föreläsningar, trendspaning och nätverkande med fokus på globala affärer.
Läs mer - och anmäl dig
Fler fysiska och digitala seminarier till nytta både för dig som nyligen startat och för dig som redan driver företag finner du i Almi:s kalendarium: Kalendarium - almi

Några tips för besöksnäringen

Info.vadstena.se har lyfts över till en ny plattform för ökad tillgänglighet och större möjlighet till samverkan med vadstena.se.
En mycket populär sida är Evenemang! Du som arrangör publiceras själv ditt evenemang via denna sida Evenemangskalender - Vadstena, eller kontakta InfoCenter Kontakta oss - Vadstena
På Info.vadstena.se lyfter vi också säsongens höjdpunkter Säsongstips – Höst på Omberg - Vadstena

PS. Missa inte Visit Swedens lärorika webbinarium för branschen:
Läs mer - och anmäl dig

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld  |  Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.
© 2022 Vadstena kommun, All rights reserved