September inleds med konstrunda

September är här, men det är fortfarande liv och rörelse i Vadstena. Den kommande helgen väntar exempelvis Vadstena konstrunda, som börjar på fredag och avslutas på söndag. Och lördagen därefter är det dags för Vadstena Pride.
Det är också en hel del på gång inom det lokala näringslivet, som ni kan läsa om i detta fullmatade nyhetsbrev. Ha en fortsatt bra vecka!

Nystartat hunddagis i Vadstena

Nu finns det ett nytt hunddagis i Vadstena, drivet av Mest Djur AB. Dagiset har plats för 25–30 hundar och ligger på Pilgrimsvägen 2. I anslutning till dagiset finns även en liten djurbutik.
Det nya dagiset innebär att Mest Djur också kan erbjuda andra tjänster (djurvakt, hunddagis, avbytartjänst) till djurägare i Vadstena med omnejd.

OKTOBER
10

Missa inte: Företagsklimat i fokus på näringslivsdag

Du har väl inte missat att det bjuds in till näringslivsdag den 10 oktober? 
Vadstena kommun i samarbete med Svenskt Näringsliv arrangerar en lokal workshop på temat företagsklimat för företagare och politiker.

Vindskydd invigt - det blev en solfjäder

Nu är projektet Arknat över och tre unika vindskydd står klara vid Tåkern/Omberg. Bland annat ett i Svälinge i Vadstena kommun.

Mycket på gång hos Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum Västra Östergötland drar nu igång höstens verksamhet. Det väntar en informationsträff om mentorprogrammet, Skatteverket besöker Vadstena och så blir det uppstart av kursen ”Steget till eget” i Motala.

"Vi står inför en stor utmaning"

Vadstena med när hållbarhet inom turism stod i fokus

Förra veckan bjöd Järvsö in till premiären av Järvsö Sustainable Turism Summit. Sofie Jorsell deltog för Vadstena Kommun inom ramen för Leader-projeketet Hållbar Turismutveckling Vadstena. Konferensen har som syfte att snabba på den hållbara utvecklingen av turismen i Norden genom ökad kunskap, nätverkande och delande av goda exempel. 150 deltagare från destinationer, regioner, privata företag, politiker och privatpersoner från hela Norden möttes i seminarier och workshops.

"Vi står inför en stor utmaning, men genom att arbeta fokuserat tillsammans kan vi göra stor skillnad. Turismen har potentialen att bli en kraftfull katalysator för hållbar utveckling, men för att nå målen behövs konkreta mål och verktyg. I Järvsö kom jag i kontakt med andra kommuner som vi kan samverka med för att får större effekt i vårt arbete inom hållbar destinationsutveckling", säger Sofie Jorsell.

"Konferensen bjöd på många käftsmällar och bitvis var stämningen tryckt när vi talade om vad som måste göras. Men inte allt var nattsvart, vi fick också tillfälle att inspireras av hur lokala företag, kommunen, föreningar, i och runt Järvsö, gemensamt arbetar med hållbarhet".

Brädspelscafé på Storgatan

Vadstena har fått ett brädspelscafé som heter Ektrollet.

Ny butik öppnar i dag

I dag, den 6 september, slår Min lilla blomsterateljé upp dörren.

Hantverkare från Vadstena prisades

Hannes Öhman, Vadstena, vid Hannes Woodcraft har utsetts till Årets konsthantverkare i Östergötland. Han fick ta emot utmärkelsen vid Östgötadagarna.

Kalender - datum att komma ihåg!

26 september: Besöksnäringsträff
30 september: Äldredag/mässa på Vadstena slott. Vill du vara med som utställare? - se info här
10 oktober: Workshop företagsklimat med Svenskt Näringsliv - se inbjudan
9 november:  Frukostmöte stora företag / Näringslivsforum
6-12 november: Innovation Week. Läs mer: Innovation Week (eastsweden.se)
14 november: Kvällsmöte Centrumsamverkan
Nov-dec: HR-träff - datum kommer senare

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved