Nu räknar vi ner mot december

Hej! Här kommer ett nyhetsbrev från turism- och näringslivsavdelningen i kommunen.
Det är mitten av november och den första snön har redan fallit. Vi är inne i en period med många aktiviteter. Ni kan läsa om en del av dem här nedanför.
Snart väntar Gammeljul och första advent, samtidigt som julhandeln sätter fart. Bråda tider för många av våra företagare, med andra ord.
Ha en fortsatt bra vecka!

Näringslivsträff hos Fredriksons

Ett par gånger per år samlas kommunens större företag i möte med kommunen ute på något av företagen. Som stora arbetsgivare har vi mycket gemensamma utmaningar och möjligheter till erfarenhetsutbyte.
Denna morgon var Fredriksons värd och deltagarna fick lyssna till en uppskattad presentation om företagets verksamhet samt en rapport från kommunen om det pågående arbetet med Översiktsplanen.

Särskilt för dig inom besöksnäringen

Svara på enkät från turismorganisationerna

Besöksnäringsbarometern är en årlig mätning som genomförs av de regionala turismorganisationerna i Östra Mellansverige och Gävleborg tillsammans med de kommunala turismorganisationerna.
Syftet är att lyfta besöksnäringens betydelse samt näringens behov och förväntningar på framtiden. Undersökningen genomförs anonymt och tar cirka 10 minuter att genomföra. Vi behöver ditt svar senast 30 november 2023.

Vadstena centrum - ett resultat av samverkan

Snart tänds den uppskattade julbelysningen utmed Storgatan och på torgen. Fastighetsägare, näringsidkare och kommunen samarbetar och tar gemensamt ansvar för stadskärnan.
I går kväll träffades man igen på Vadstena Sparbank, uppdaterade handlingsplanen och konstaterade att utvecklingen går åt rätt håll. I februari väntar en ny träff.

Julklappstips från Vadstena handel

Flera arbetsgivare i Vadstena Kommun har under åren valt att stödja våra lokala företag och visa sina medarbetare uppskattning genom att köpa presentkort från Vadstena handel. Det uppskattas!
Klicka här nedanför för mer info och beställning.

Save the date!

Den 10 oktober 2024 kommer Industridag Östergötland att hållas i Motala, med Vadstena som medarrangör. Planeringen är igång och vi ser fram emot en inspirerande och givande dag med fokus på industri och samverkan för att öka intresset för tekniska utbildningar. Vi hoppas att du som företag vill vara med och möjliggöra den här dagen.

Ny riskklassning av livsmedelsverksamheter

Under 2023 klassar miljöavdelningen på kommunen om befintliga livsmedelsverksamheter, enligt en ny modell som gäller från 2024. Du som driver en livsmedelsverksamhet behöver lämna in nya uppgifter till miljöavdelningen även om din verksamhet redan är registrerad. Du kan göra detta via en E-tjänst.

Hjälp för ditt företag

Om ditt företag hamnar i en kris kan du få hjälp av Företagsjouren.

Samverkan kring värdskap

Vadstena kommun samverkar på bred front för att stärka destinationen.

LEDIGA LOKALER I KOMMUNEN

Representativt helt kontorshus på Snickarvägen 8 total yta 990 kvm. Välkomnande entré med möjlighet till showroom/butik, kontor i tre våningsplan, stora mötesrum samt omklädningsrum och till och med en squash-hall. Möjlighet att kombinera med lagerytor utomhus eller i lagertält/varmlager.
Mer info wilzensfastigheter.se, kontakt: anna.wiss@wilzens.se.

Lokal finns att hyra hos Bofab Conveyor AB på Kronängsgatan 1.
Lokal 155 kvm, uppvärmt, tillträde 1/1 2024
För mer info kontakta Michael Fredrikson
Tel: 0709 -740 810 eller mail: michael@bofab.com

Vill du att dina lediga lokaler syns i nyhetsbrevet? Skicka info till: kommunikation@vadstena.se 

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved