2024 är här - och redan mycket på gång!

Helgerna är över och vi har åter vardag. Och här kommer årets första nyhetsbrev, med läsning och info om och för det lokala näringslivet.
Det är mycket på gång. Som att vi nu öppnar anmälan till Vadstenamässan 2024. Mer om detta nedan. Ha en riktig bra vecka!

Nu kan du boka monter till mässan!

17-18 maj är datum för årets upplaga av Vadstenamässan. Den första hölls 2014 och mässan brukar ha cirka 60 utställare, en mix av företag och föreningar. Ungefär 6000 personer brukar besöka mässan under de två dagarna. Med andra ord ett ypperligt tillfälle att visa upp sin verksamhet!
Säkra din plats redan nu. Klicka nedanför och boka monter!

De blir de första att bygga på Karlsfrid

Strax före årsskiftet blev det klart att Fastighetscompagniet AB/Fagnes AB och Gullmanders Arkitekter & Ingenjörer AB samt Ekeblad Bostad AB blir de första företag som får markanvisningsavtal i den nya stadsdelen Karlsfrid i Vadstena.
Stadsdelen kommer att byggas ut i etapper och tilldelning kommer därför ske vid flera tillfällen. 

Lär dig mer om Vadstena - gå gratis stadsvandring

Vandringen är framtagen för alla er inom besöksnäringen, för dig som är ny i staden, som boende eller inpendlare och för våra Vadstena-ambassadörer.  Få en introduktion till Vadstenas historias och utbud.
Vårens datum: 17 april, 22 maj  

Företagsbesök hos guldsmed

Nu har kommunledningen varit på årets första företagsbesök. Det var Julia Göransson på Chudley's guld som tog emot. Hon öppnade i september förra året, efter att hon  tagit över lokalen efter Vadstena Guld & Silver.
Skulle du vilja visa din verksamhet för kommunledningen? Hör av dig till  jessica.hallros@vadstena.se 

Glöm inte svara på enkät från Svenskt näringsliv

Den 2 januari skickades årets enkät om det lokala företagsklimatet ut till 3 000 företag i Östergötland. Det går att svara fram till den 1 april.
Enkäten är en viktig temperaturmätare på hur kommunerna uppfattas av företagen och är till hjälp för det lokala näringslivsarbetet.
Så ta en titt - och ge dina svar.

> Kommunen och företagen: Tillstånd, regler och tillsyn

När du ska starta en ny verksamhet eller förändra en du redan driver kan du många gånger behöva ta kontakt med kommunen.
Det kan gälla ansökan, anmälan eller du kan helt enkelt behöva information och råd om vad som gäller. Det är många lagar och regler som ska följas. På kommunens hemsida finner du mer information om specifika tillstånd, regler och riktlinjer. Det går givetvis också bra att kontakta oss om du har frågor

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved