Nytt om och för Vadstenas näringsliv

Vi har nått mitten av februari och det närmar sig sportlovstider. Det händer emellertid mycket inom det lokala näringslivet. Vi på kommunen fortsätter med våra företagsbesök och under våren finns en rad träffar att medverka på. Du hittar mer info om det längre ner i detta nyhetsbrev.
Ha en fortsatt bra vecka!

Gästnätterna ökade under 2023

Vadstena kommun får allt fler besökare också utanför sommarsäsongen. Det visar statistiken för 2023.
"Genom att framgångsrikt förlänga säsongen skapar vi inte bara en positiv effekt på stadens turism, utan säkerställer också hållbarhet för våra verksamheter och möjliggör en året-runt-öppen verksamhet", säger tursimsamordnaren Sofie Jorsell.

Dags att tycka till om översiktsplan

Nu är förslaget till ny översiktsplan för Vadstena kommun ute på samråd. Det innebär att du kan tycka till och vara med och påverka hur Vadstena ska se ut och utvecklas i framtiden.

Kommunbesök hos fastighetsförvaltare

Wilzéns fastigheter tog steget till Vadstena för ett par år sedan. De äger nu en rad fastigheter i industriområdet Kvarnbacken. Nyligen tog Anna Carnmalm Wiss emot en delegation från kommunen och kunde berätta om hur företaget jobbar.
På bilden syns hon tillsammans med kommundirektör Madeleine Andersson, kommunalrådet Peter Karlsson och oppositionsrådet Frida Edholm.

Du har väl inte glömt att svara?

Den 2 januari skickades årets enkät om det lokala företagsklimatet ut till 3 000 företag i Östergötland. Det går att svara fram till den 1 april.
Enkäten är en viktig temperaturmätare på hur kommunerna uppfattas av företagen och är till hjälp för det lokala näringslivsarbetet.
Så ta en titt - och ge dina svar.

Save the date - boka in vårens träffar!

26 februari: Centrumsamverkan, se inbjudan
14 mars: Frukostmöte för besöksnäringen. 
11 april: Frukostmöte, näringsliv och kommun.
15 april: Besöksnäringsträff - vår.
23 maj: Frukostmöte - stora arbetsgivare. 
> Mer info och anmälan kommer senare

Säkra din plats - boka monter!

17-18 maj är datum för årets upplaga av Vadstenamässan, ett ypperligt tillfälle att visa upp sin verksamhet! Säkra din plats redan nu. Klicka nedanför och boka monter!

> Kommunen och företagen: Arrrangera evenemang

Stora och små evenemang av olika slag ger liv och rörelse i kommunen och stärker upplevelsen i Vadstena. Men ett lyckat evenemang kräver noggranna förberedelser. Så hur gör man?
På kommunens webbplats finns praktisk information och här kan du också hitta vår arrangörsguide.

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved