Nu händer det mycket i Vadstena!

Vi går in i en intensiv period, samtidigt som våren äntligen kommit på riktigt.
I helgen är det dags för Vadstenamässan. Cirka 60 utställare kommer att finnas på slottet under fredag och lördag och som vanligt är mässan öppen för alla, båda dagarna.

Det är också flera andra evenemang på gång. Däribland Vadstena på duk, där konstnärer under helgen kommer att synas runt om i staden när de förevigar Vadstenas arkitektur. Denna konsthappening avslutas på söndag med en utställning på Galleri Penseln och Järnet.
Som sagt, det händer mycket, och här kommer också en rapport från det lokala näringslivet.

Vadstenahandeln stod i fokus vid besök från Askersund

Föreningen Askersund i Centrum har varit på studiebesök i Vadstena. De är organiserade på samma sätt som vår lokala förening Vadstena handel och får på samma sätt stöd av en kommunanställd centrumledare. Självklart imponerades de av Vadstenas fina centrum. Alltid givande med erfarenhetsutbyte.

De är nyutbildade ambassadörer

Vadstena kommun har nu fått två diplomerade ESBR-ambassadörer. Det är Mats Manfredsson, näringslivsutvecklare, och Sofie Jorsell, turismsamordnare, som avslutat sin utbildning.
East Sweden Business Region (ESBR) är en samverkansplattform som jobbar för att främja  näringslivsutveckling i Östergötland.
Nätverket kan hjälpa företag som vill växa och här ska de enkelt ska kunna få en samlad bild av de erbjudande och aktiviteter som finns inom nätverket.
ESBR:s nätverk finns för dig som driver företag idag och eller är intresserad av att investera och etablera dig i Östergötland. 
Om du eller ditt företag står inför en utmaning eller problem, eller bara vill veta mer om vad ESBR kan erbjuda, hör av er till våra nya ambassadörer!

Hög tid för anmälan till workshop

Senast i morgon, den 11 maj, behöver du anmäla dig till den workshop i hållbarhetskommunikation som kommer att hållas på Borghamns Strand den 16 maj.

HR-nätverket fortsatte sitt samarbete

HR-nätverket samverkar för stärkt attraktivitet och kompetensförsörjning. På mötet i veckan diskuterades lokala Jobbspår, samverkan med utbildningsinstitutioner och gemensamma marknadsaktiviteter.
Flera av arbetsgivarna kommer att delta på Vadstenamässan med syfte att rekrytera.

Var med och utveckla Vadstena kommun

Nu finns chans att tycka till om hur Vadstena kommun ska se ut och vara i framtiden. Alla, från kommuninvånare till besökare, inpendlare och företagare, har möjlighet att delta i en digital enkät. Svara på den i dag!
Du kan också göra det i kommunens monter under Vadstenamässan i helgen.

Lediga lokaler i kommunen

Wilzéns fastigheter har förnärvarande följande lokaler för uthyrning: 
Pilgrimsvägen 2:
Ca 900 kvm lager/verkstad/kontor fördelat på ca 300 kvm kontor/omklädning, ca 600 kvm lager/verkstad med port samt entresol. Stora utomhusytor på inhägnat område samt ytterligare ca 100 kvm kallförråd.
 
Pilgrimsvägen 6:
Kontorsytor för det lilla eller medelstora företaget.
 
Mer information om våra lediga lokaler finns på wilzens.se, eller genom att ta direkt kontakt med Anna Carnmalm Wiss på telefon: 073-203 20 30

*****
Teknova har lediga kontorsrum för uthyrning på Snickarvägen 8.
De har både enstaka rum samt en del med några få rum som lämpar sig för det lilla företaget.
Möjligheter finns till nyttjande av gym och squashbana samt trevlig social samvaro med Teknovas personal och ett företag till.
Kommer också inom kort ha ett lagertält ledigt för uthyrning.
För mer information kontakta Annica Johansson: annica.johansson@teknova.se
 
Har du också lediga lokaler som du vill att vi skriver om i detta nyhetsbrev? Mejla: kommunikation@vadstena.se
 

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved