Energikrisen: Här finns tips och hjälp 

Så gör du för att får ett mer energieffektivt företag

Sverige är hårt drabbat av energikrisen och för att undvika elbrist i vinter har Energimyndigheten nu startat en kampanj för att få alla att bidra till en minskad elförbrukning.
Som företagare har du möjlighet att få gratis rådgivning av kommunens klimat- och energirådgivare. Du kan också få tips och råd via vadstena.se. Klicka på länken här nedanför för mer information.

Rekordmånga besökare i sommar

Besöksnäringen i Vadstena har vaknat till ordentligt efter pandemin. Det visar den senaste statistiken. Särskilt positivt är att antalet utländska besökare ökat.

Snart dags för Innovation week

Nu laddar regionen för fullt för årets East Sweden Innovation Week den 7-13 november, en vecka fylld av inspiration, innovation och möten i vårt län. Årets tema är "Hållbar omställning" och Vadstena kommun bidrar i år med en workshop ”Större affärsnytta med designprocessen” i samarbete med UngaTio och Motala kommun.

Wilzéns fastigheter - nya i Vadstena

Sedan en tid tillbaks ägs fastigheten Radiatorn, före detta Plastfabriken, av 
Wilzéns fastigheter. Här finns bland annat Vadstena Konstgjuteri, Waschhouse och Tenaci Padel, precis som Teknovas huvudkontor med omkringliggande hyresgäster.
Wilzéns äger och förvaltar idag totalt 11 fastigheter runt om i Östergötland och är från början är ett byggföretag, med 20 år i branschen.
I Vadstena handlar det om befintliga hus på mark där det finns både möjlighet att förädla befintliga hus samt utveckla och kanske bygga nytt vid behov och förfrågningar, på andra håll även obyggd mark.
"Vi ser en stor utvecklingspotential i våra fastigheter", säger fastighetsansvarig Ann Carnmalm Wiss.
"Kopplingen mellan vår byggverksamhet och att vara fastighetsägare gör oss handlingskraftiga. Vadstena är en väldigt spännande ort och vi ser fram emot ett gott samarbete med kommunen och övriga näringslivet för att tillsammans utveckla Vadstena".

Lokal matmässa i Vreta

Lokala producenter och kunder möts på Vreta kluster den 24 oktober.

Missa inte framgångsfrukost

Almi och Region Östergötland bjuder in till frukost med tema produktutveckling.

Ambassadör på besök hos Dinair

Nyligen gästades Vadstena kommun av Japans ambassadör Noke Masaki. På programmet stod ett uppskattat besök på Dinair, vars moderbolag Daikin Industries Ltd har sitt säte i Osaka, Japan. Dessutom besöktes klosterområdet inklusive Klostermuseet och Klosterkyrkan.

Fortfarande chans att anmäla sig till projekt

Data och analys kan vara ett viktigt strategiskt verktyg för företag inom besöknäringen. "Data för besöksnäringens affärsutveckling" är ett projekt där du som företagare får fördjupa dig i områden som:
- Ta fram strategi för data, analys kopplat till affärsutveckling.
- Sätta upp mätmål med Google Analytics och Facebook Pixel.
- Arbeta strategiskt med kundrecensioner.

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld  |  Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.
© 2022 Vadstena kommun, All rights reserved