Snart slut på sommarlovet

Semestern och sommaren går på sista versen. En sommar då vi igen välkomnat många besökare som njutit av våra vackra miljöer, hälsat på släkt och vänner eller deltagit på de lokala evenemangen. Och evenemangen fortsätter. I augusti och september har vi exempelvis Vadstena Triathlon, Östgötadagarna (ostgotadagarna.se), Vadstena Konstrunda - Välkommen till Sveriges mest gångbara konstrunda och Vadstena Pride att se fram emot. Se Vadstena - evenemang (pagang.info)

Vadstena klättrar i småföretagarindex

Det finns goda förutsättningar att driva småföretag i Vadstena. Kommunen klättrar i det index som görs av Småföretagarnas riksförbund och är nu tvåa i länet.

Vadstenaföretagare som inspirerar

Hedenskog Nöjen tar ständigt nya grepp och det finns inga tecken på att de nya idéerna sinar.

Företagsträffar i höst

Kommunledningen bokar nu in höstens företagsträffar och möten. Det blir både samverkansmöten inom olika utvecklingsprojekt och besök hos enskilda företagare. Kontakta oss gärna om ni också vill ha besök eller vill att vi arrangera en träff på något särskilt tema! 

Gamla teatern ger rätta känslan

För Vadstena-Akademien är de unika miljöerna och spelplatserna i staden en viktig del av upplevelserna de bjuder publiken på.

Möjlighet till affärsutvecklingscheckar

Det är små och medelstora bolag som kan söka en check för projekt inom Grön Omställning, Digitalisering och Internationalisering. Checken kan täcka hälften av de externa kostnaderna som ett bolag har upp till vissa nivåer. För mer information om vilka bolag som kan söka och till vad man kan använda checken se Östergötland Affärsutvecklingscheckar - almi som också hjälper till i processen att ta fram en bra ansökan.

Ny lagstiftning för förpackningar

Naturvårdsverket har bett oss bifoga information om en ny lagstiftning för verksamhet som fyller eller på annat sätt använder en förpackning, importerar förpackade produkter, säljer förpackningar eller förpackade produkter.
De företag som omfattas av ett så kallat procentansvar ska anmäla sig som förpackningsproducent hos Naturvårdsverket, vara ansluten till ett lämpligt insamlingssystem samt skicka in årlig förpackningsrapport. Det gäller oavsett vilket material som förpackningen är gjord av.

Östergötland laddar för East Sweden Innovation week

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld  |  Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.
© 2022 Vadstena kommun, All rights reserved