Det går mot midsommar, vilket innebär att vårt nyhetsbrev snart tar semesterpaus.
Vi önskar er alla en riktigt fin sommar!

Fjärdeklassare mötte yrkesfolk

Yrkeslunch är en samverkan mellan skolan och arbetsliv i Vadstena. Konceptet är att människor med olika yrken får träffa fjärdeklassare på Katarinaskolan, prata om sina jobb och äta lunch med eleverna. Detta för att eleverna ska få en inblick i arbetslivet och hur det är att jobba, samtidigt som de får träna på att umgås socialt med vuxna.
Den här gången var det huvudsakligen personer med anställning inom kommunen som fick luncha ihop med barnen i skolmatsalen. Det blev många spännande och roliga samtal.
En av dem som deltog var Mikael Lilja, mark- och exploateringschef på kommunen (bilden).

Åtta mottagare av stipendier

Galleriet Penseln och Järnet, Borghamns Fiskareförening och Vadstena Queer var några av dem som fick ta emot stipendier från Vadstena sparbanks ovationskommitté.
Ansökningarna var i år cirka 50, vilket är rekordmånga.

Gratis stadsvandring den 27 juni  

Nu ges möjlighet att lära känna Vadstena. Vandringen är framtagen för alla inom besöksnäringen, för dig som är ny i staden, som boende eller inpendlare och för våra Vadstena-ambassadörer.  Antalet platser är begränsat till 15, så dröj inte med din anmälan!

Landsbygdsstipendium till Vadstenabo

Björn Granstrand, Vadstena, som lyfter fram besöksmål bortom de stora attraktionerna, har utsetts till Årets landsbygdsstipendiat i Östergötland.

Chans till stöd för utveckling

LEAD har nu fått möjlighet att förmedla ytterligare innovationscheckar i Östergötland. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova och syftar till att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.
Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening i Östergötland och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att ta del av Innovationscheckar.

Kunskapsbron - styrkan att utvecklas tillsammans

Kunskapsbron, ett samarbete mellan Almi och Linköpings universitet (LiU), erbjuder tre olika utvecklingsprogram för små- och medelstora företag med start efter sommaren. Programmen, som bygger på forskning från LiU, kommer att ha fokus på CSRD, AI respektive kompetensförsörjning. En grupp med 7-9 icke konkurrerande företag sätts ihop i varje program och rekryteringen av företag till grupperna pågår just nu.

Ny prognos från Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen har släppt en ny prognos för den fortsatta utvecklingen på arbetsmarknaden.

Möjlighet att marknadsföra lediga lokaler gratis!

Nu kan du som är fastighetsägare i Vadstena kommun kostnadsfritt marknadsföra lokala objekt på sidan objektvision.se.
Där finns en särskild Vadstenasida, som också finns integrerad på kommunens webbplats vadstena.se.
Vill du annonsera? Klicka på knappen nedanför för att skapa ett gratiskonto. 

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2024 Vadstena kommun, All rights reserved