Nu är februari här - och ett färskt nyhetsbrev!

Det har börjat röra på sig efter nyår och vi går nu in i februari. Snart kommer våren och Vadstenamässan 2023 närmar sig. Du kan redan nu boka din monter. Se längre ner i detta nyhetsbrev. Ha en fortsatt trevlig vecka!

Två Vadstenaföretag fick besök från kommunen 

Veckans företagsbesök gick till Hovdelikatesser och Carbex. Kommundirektör Madeleine Andersson, kommunalrådet Peter Karlsson och kommunikations- och näringslivschef Jessica Hallros fick se väldigt två olika verksamheter med en gemensam faktor; känslan för orten.
Hovsenap grundades av Bo Stigson 1994 i Hov. Företaget tillverkar en helsvensk delikatessenap på traditionellt vis, från våra lokala åkrar till burk. I dag driver och utvecklar Gustav Stigson och Petra Stigson verksamheten i aktiebolaget Hovdelikatesser.

Carbex med anor från 1887 är beläget på Kvarnbacken i Vadstena och är i dag en av världens ledande tillverkare av kolborstar för generatorer och motorer, inom kraft och signalteknologi samt kringliggande komponenter och systemlösningar. VD Joakim Hedlund har lång erfarenhet i företaget som idag tillhör Addtech-koncernen.
"Det var två väldigt lärorika och uppskattade besök. Jag vill tacka Gustav, Petra och Joakim för att vi fick komma!" säger Jessica Hallros.

Boka monter till Vadstenamässan!

Vi märker redan nu stort intresse inför årets upplaga av Vadstenamässan den 12 - 13 maj. Nu öppnar vi monterbokningen. Klicka på knappen här nedanför för att säkra din monter!

Missa inte frukostmöte på VIA

Tisdag 14 februari klockan 08.00 bjuder Vadstena kommuns turism- och näringslivsavdelning in till frukostmöte med temat HR och kompetensförsörjning hos VIA Vadstena.
Här kan du läsa mer
OBS, anmäl dig senast den 12 februari via: anmalan@vadstena.se

Uppåt för Vadstena i småhusranking

Vadstena klättrar mest av de östgötska kommunerna när organisationen Villaägarna rankar småhuskommuner i landet.

Spännande möten på Pilgrimscentrum

Pilgrimscentrum bjuder nu in ledansvariga från region och kommun, församlingsmedarbetare och frivilligorganisationer knutna till kända pilgrimsleder för att utforska en gemensam plan för de långväga pilgrimslederna ”Saint Birgitta Ways” i tre vädersträck.
Sydsträckan från Hamburg och väststräckan från Trondheim är genomförda med många spännande bollar i rullning. I februari är det dags igen för den östra sträckan från Åbo till Vadstena. Spännande möten. #stbirgittaways

Bilden: Pilgrimsutvecklare Eva Hagström berättar för gästande organisationer om det lokala samarbetet med region och kommunen. Foto: Emanuel Eriksson

Lediga lokaler i kommunen

Teknova har lediga kontorsrum för uthyrning på Snickarvägen 8.
De har både enstaka rum samt en del med några få rum som lämpar sig för det lilla företaget.
Möjligheter finns till nyttjande av gym och squashbana samt trevlig social samvaro med Teknovas personal och ett företag till.
Kommer också inom kort ha ett lagertält ledigt för uthyrning.
För mer information kontakta Annica Johansson annica.johansson@teknova.se
 
Har du också lediga lokaler som du vill att vi skriver om i detta nyhetsbrev? Mejla: kommunikation@vadstena.se  

MARS
29

Infopoint Vårmöte. 8:00-9:30 – träff för våra auktoriserade Infopoints

APR
3

Besöksnäringsträff. 14:00-17:00 på Klosterhotellet. Inbjudan kommer senare.

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved