Varsågod - här kommer ett nytt nyhetsbrev!

Vi har nått mitten av februari och nu hägrar sportlovet för många. Samtidigt händer mycket i det lokala näringslivet. Här kan ni läsa om en del av det.

Kompetensförsörjning i fokus vid frukostmöte

Kompetensförsörjningen är en utmaning för många arbetsgivare konstaterade de som träffades på frukostmötet arrangerat av kommunens turism- och näringslivsavdelning hos VIA Vadstena. Arbetsförmedlingens arbetsgivarkontakt fanns också på plats liksom ansvariga för lokala jobbspår.
- Genom samverkan och gemensamma aktiviteter är ambitionen att stärka vårt lokala erbjudande och matchningen, kommenterar Jessica Hallros, kommunens kommunikations- och näringslivschef.
HR-nätverket planerar att träffas igen i slutet av april.

Hög tid att boka monter till Vadstenamässan

Den 12-13 maj är det dags för Vadstenamässan. Glöm inte att boka monter!

Spännande projekt vid Tåkern

Under 2023 har Vadstena kommun ett tema: Arkitektur. Det blir många aktiviteter och evenemang. Däribland projektet Arknat, där unga studenter ska bygga ett unikt vindskydd vid Tåkern.

Ditt svar är viktigt

Svenskt näringslivs enkät om företagsklimatet har skickats till många företagare i Vadstena. Enkäten är ett viktigt redskap i arbetet med att förbättra för det lokala näringslivet.

Nytt samarbete för Vadstena

Inga Lindström land är ett samarbete mellan kommuner och region för att ta vara på varumärket Inga Lindström. Inga Lindström är en långkörare, med över 100 filmer, och publikfavorit på tysk tv och ses av 8-10 miljoner tysktalande. 
Sedan 2003 har tyska skådespelare och filmteam kommit till Sverige för att spela in de populära filmerna. Skådespelarna talar tyska, men rollfigurerna har ofta svenska namn.Till en början gjordes de flesta inspelningar i Sörmland, där bolaget Bavaria Fiction har ett kontor i Nyköping. Sedan har flera andra svenska orter, som Norrköping, Söderköping och Vadstena, fått bidra med filmmiljöer.
 
De orter som ingår i samarbetet är; Trosa, Nyköping, Oxelösund, Region Östergötland, Norrköping, Finspång, Söderköping, Linköping och Vadstena. Sammarbetet sker genom gemensam marknadsföring på websida, Facebook, nyhetsbrev samt som ACT DACH-partner till Visit Sweden. Syftet är att attrahera så många tysktalande besökare som möjligt att upptäcka och besöka området samt stimulera hållbar tillväxt genom resande över hela året.

Lediga lokaler i kommunen

Teknova har lediga kontorsrum för uthyrning på Snickarvägen 8.
De har både enstaka rum samt en del med några få rum som lämpar sig för det lilla företaget.
Möjligheter finns till nyttjande av gym och squashbana samt trevlig social samvaro med Teknovas personal och ett företag till.
Kommer också inom kort ha ett lagertält ledigt för uthyrning.
För mer information kontakta Annica Johansson annica.johansson@teknova.se
 
Har du också lediga lokaler som du vill att vi skriver om i detta nyhetsbrev? Mejla: kommunikation@vadstena.se  

MARS
29

Infopoint Vårmöte. 8:00-9:30 – träff för våra auktoriserade Infopoints

APR
3

Besöksnäringsträff. 14:00-17:00 på Klosterhotellet. Inbjudan kommer senare.

Detta e-post har skickats till email-address@domain.tld| Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.| Läs om vår personuppgiftshantering på vadstena.se

© 2023 Vadstena kommun, All rights reserved