Vadstena - En kreativ historia. Nyhetsbrev till näringslivet från Vadstena Turism & Näringsliv.

Vem blir årets innovatör i Vadstena?

Priset Årets Innovatör delas ut i Vadstena den 12 november. Priset delas ut till en person, team eller organisation eller företag hemmahörande i Vadstena kommun som tagit en idé vidare till nytta för marknaden och som har varit kreativ, nytänkande, modig, engagerad och som visat gott entreprenörskap.

Skicka in din nominering

Årets Innovatör utses av Vadstena Turism & Näringsliv AB.  Förslag på vinnare med motivering välkomnas till marknad@vadstena.se före 20 oktober.

Turistbroschyr Höst/Vinter 2021

Din guide till en kreativ historia Höst/vinter 2021/2022 finns nu tillgängling för kostnadsfri nedladdning digitalt via länken nedan ⬇ 

Guiden finns även att hämta i pappersformat på fler besöksmål, hotell, infopoints, butiker och Infocenter.
 

Företagsklimatet i Vadstena rankas allt högre

När rankingen av det lokala företagsklimatet 2021 presenterades klättrar Vadstena 24 platser till plats 63. Vadstena är en av de tio kommuner som klättrat allra mest de senaste fem åren enligt Svenskt näringsliv.

Sponsor- och nätverksträff i Ombergsliden

Friluftsfrämjandet i Vadstena bjuder in Sponsorer och nyfikna företagare till en kväll med: Mat och nätverkande, presentation av ombergsliden, framtidsplaner och visning av anläggningen.

OKTOBER
20

NÄR? Måndag den 20 oktober, klockan 19-21. (Anmälan skickas till martin.henricson@friluftsframjandet.se senast 16/10)

Gammeljul på Vadstena slott 26-28 november

I och med de lättade restriktionerna så har Visit Vadstena beslutat att genomföra Gammeljul 2021, under dagarna 26-28 november*. Under gammeljul på Vadstena Slott fylls hela slottet med julstämning och upplevelser. Besökare får vandra runt i salar och se levande hantverk och smaka på det goda utbudet av mathantverk.  Är du intresserad av att delta som utställare på Gammeljul 2021? Skicka intresseanmälan till office@visitvadstena.eu

* FHMs rekommendationer följs. Vid ökad smittspridning kan evenemanget komma att ställas in. 

Nu kan företagare återigen söka omsättningsstöd

Den 1 oktober öppnade ansökan för stöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt till följd av coronapandemin. Stöden kommer fortsatt att handläggas av länsstyrelserna och samordnas av Länsstyrelsen Östergötland.

Det här gäller från och med 29 september

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat att steg 4 i nedtrappningen av pandemirestriktioner påbörjas den 29 september. Beslutet grundar sig framförallt på den höga vaccinationstäckningen. På Vadstena.se sammanfattas vilka restriktioner som tas bort och vilka allmänna råd som fortfarande gäller.

Detta e-post har skickats till bjorn.andersson@vadstena.se  |  Om du inte längre vill mottaga e-post från oss avregistrera dig här.
© 2021 Vadstena Turism & Näringsliv AB, All rights reserved